Monday, March 28, 2011

ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ...



Ο Γιάτσεκ Γκμοχ (Jacek Wojciech Gmoch) γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1939 στην πόλη Προύσκουφ (Pruszków) της Πολωνίας. Είναι παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και επιτυχημένος προπονητής, που μεταξύ άλλων οδήγησε την εθνική Πολωνίας στην 5η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή. Από το 1979 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και εργάστηκε με επιτυχία σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες Α΄ Εθνικής. Είχε σημαντικές επιτυχίες, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λάρισα το 1988, για πρώτη φορά από επαρχιακή ομάδα και την πορεία του Παναθηναϊκού ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984-85. "Στο Ελλάντα", όπως προφέρει τη δεύτερη πατρίδα του, απέκτησε το παρατσούκλι "Σαγόνιας".

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάτσεκ

by anima verd team
Από τον Βοτανικό ξεκίνησε το κακό στα διοικητικά του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Συγκεκριμένα ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε στο City Unity College και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Από την φετινή του θητεία στον Παναθηναϊκό μέχρι και στον Χενκ Τεν Κάτε τον οποίο αποκάλεσε… κομπλεξικό και τεμπέλη. Απολαύστε τα όσα δήλωσε ο Πολωνός τεχνικός παρακάτω:

Για τον Παναθηναϊκό: «Όσον αφορά τα διοικητικά της ομάδας, έχω να πω ότι αν δεν έχει κεφάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Αυτό είναι δεδομένο και το ξέρετε όλοι σας! Κατά τη γνώμη μου η κατρακύλα του ΠΑΟ ξεκίνησε από τον Βοτανικό. Αυτή ήταν η αρχή του κακού… Αν είχα καθίσει κι άλλο στο πάγκο του ΠΑΟ θα αντιμετώπιζα την Μπαρτσελόνα όπως ακριβώς η Άρσεναλ στη Βαρκελώνη, άσχετα αν δεν της βγήκε. Όσον αφορά το γιατί έφυγα τόσο ξαφνικά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μια και ακολουθούσε ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ; Στην αρχή με είχαν πάρει τηλέφωνο ο  κ.Πατέρας μαζί με τον κ.Αντωνίου με ρώτησαν αν θέλω να βοηθήσω αυτή τη στιγμή την ομάδα και εγώ αμέσως δέχτηκα. Ύστερα απ’ ό,τι φαίνεται ο κ.Φρέιτας ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής της Μπράγκα, έφερε στην ομάδα τον Φερέιρα, ο οποίος εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε ομάδα. Δεν κρύβω ότι έχω πει στον κ.Αντωνίου ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει κίνηση προκειμένου να αποκτήσει τον Ζαϊρί του Ολυμπιακού, αν ο παίκτης θα έφευγε, όπως έγραφαν οι εφημερίδες. Ο παίκτης αυτός είναι όλα τα λεφτά. Απρόβλεπτος, ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει στο γήπεδο. Δύο δεν φτάνουν να τον μαρκάρουν.

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο κ.Φερέιρα μπήκε στο πόλεμο και έχασε. Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω γιατί βάζει τον Σισέ όταν χτυπάει η αντίπαλη ομάδα κόρνερ στο πρώτο δοκάρι. Γιατί; Αφού ο Σισέ χρειάζεται να είναι μπροστά προκειμένου η ομάδα με την ταχύτητά του να βγει αμέσως σε αντεπίθεση. Τώρα ανακάλυψε το 4-4-2, μετά από πολύ καιρό. Δίπλα στον Τζιμπρίλ θα πρέπει να βάζει ακόμα ένα επιθετικό, αφού ο Γάλλος τραβάει επάνω του δύο και τρεις αμυντικούς, έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργεί κενούς χώρους. Είδατε τι έγινε στο ματς με τον Ηρακλή».

Για τον Νίκο Νιόπλια: «Ο Νίκος έχει πληροφοριακές γνώσεις. Η συμπεριφορά του ήταν χαμηλών τόνων, είχε μια ομαδική συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Παρ΄όλα αυτά έκανε πολύ καλή δουλειά στην ομάδα».

Για τον Χενκ τεν Κάτε: «Ήταν κομπλεξικός και τεμπέλης, νόμιζε ότι τα ήξερε όλα».

Για τον Σίντνεϊ Γκοβού: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά πληροφορίες από τη Γαλλία έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αλκοολικός. Αν τον είχα εγώ στα χέρια μου, θα του είχα βάλει έναν big brother να τον παρακολουθεί».

Για τον Λουκά Βύντρα: «Εγώ χρόνια τώρα δεν γουστάρω παίκτες που παίζουν σε διάφορες θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λουκάς είναι ένας πολύ καλός παίκτης, παρ΄όλα αυτά οι προπονητές του Παναθηναϊκού δεν τον αξιοποιούν σωστά. Δεν μπορεί να παίξει στόπερ σε καμία περίπτωση».

Για τον Σώτηρη Νίνη: «Λόγω του ότι ο Σωτήρης ήρθε από μια ξένη χώρα, θέλει συνέχεια να αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος. Και πιο μικρός ακόμα, έδινε συνέχεια το 100%. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο αποδοτικός όταν μπαίνει αλλαγή παρά όταν παίζει βασικός. Ενώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί παίζει μία από τα αριστερά και μία από τα δεξιά. Δεν γίνεται να αλλάζει συνέχεια θέσεις και πλευρές μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο έλεγα και στον Ζεβλάκοφ όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να μην έχεις ταυτότητα, πότε να παίζεις δεξιά και πότε στόπερ και πότε αριστερά».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, όταν έχει χώρο είναι πραγματικά διάβολος. Τον Σισέ τον ξέρω από πολύ μικρή ηλικία όταν δηλαδή ήταν ακόμα στην Οσέρ, όπου έπαιζε μαζί με τον ανιψιό μου».

Για τον Ρόνι Αλεν: «Όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννενα, είχαμε νικήσει 2-1 τον Παναθηναϊκό, που είχε τότε προπονητή τον Άγγλος Άλεν. Και μου λέει μετά το ματς "στην Αθήνα θα σου ρίξω πέντε γκολ". Και του απανταώ εγώ, "για να μου ρίξεις πέντε γκολ, θα πρέπει να είσαι προπονητής στον Παναθηναϊκό". Απολύθηκε επάνω στο αεροπλάνο, μετά από ένα ματς με τη Γιουβέντους νομίζω.»

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό: «Δεν φαίνεται ότι κάνει κάτι σημαντικό στην ομάδα. Αυτά που κάνει δεν είναι καινούργια. Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες μονάδες αλλά όχι σύνολο».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Χιμένεθ δεν βγάζει ενδεκάδα. Ό,τι δει στον ύπνο του, την επόμενη ακριβώς μέρα βάζει αυτούς τους παίκτες.»

No comments:

How digitising your fleet can drive your...

Vodafone Business shares how their Fleet Analytics platform helps reduce accidents and fuel costs. Explore more here: #FleetManagement #Flee...